top of page

Les dones al Festivern

Seguint la iniciativa de "Territorio de Nabos", hem decidit analitzar la presència de dones al Festivern 16-17.

Com qualsevol altre festival, el Festivern proposa unes actuacions de la mà de diferents grups musicals, que estan composats tant per cantants, músics i de vegades amb l'aparició d'un DJ.

No obstant, en fer un recompte del nombre de figures femenines que hi apareixen, es pot comprovar fàcilment que el nombre és molt menor que la presència d'homes.

Concretament en el Festivern, i després de fer un recompte del nombre de membres de les agrupacions, hem obtés aquest resultat:

-Un total de 211 membres, distribuïdes en 33 agrupacions o actuacions. D'aquest nombre, obtenim que:

-189 són homes -22 són dones

Açò implica que un 89'57% de la gent que ha actuat al festival, han sigut homes, mentre que dones han sigut un 10'43%.

A aquestes dades se suma el fet que, dels 33 grups, solament 11 inclouen una dona en les seues files, i majoritàriament hi apareixen en menor nombre, amb l'excepció de Tremenda Jauría, Herba Negra, (que tenen repartit el percentatge amb 2 homes i 2 dones en ambdós casos) i ESiR. A més, sols Tesa i ESiR fa que hi haja una actuació amb més dones que homes, ja que les seues components són dones.

Amb aquestes dades volem convidar a la reflexió, i assenyalar la discriminació que pateix la dona respecte de les habilitats musicals, ja que la societat patriarcal ens dicta des de menudes que aquest no és el seu àmbit.

Entradas destacadas
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No tags yet.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page