top of page

Tolerància 0 amb la mutilació genital femenina

El 6 de febrer es commemora el dia Internacional de Tolerància 0 amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). Aquest procediment consisteix en l'eliminació total o parcial dels genitals externs femenins per motius no mèdics, i es classifica en:

- Clitoridectomia: eliminació total o parcial del clítoris

- Escissió: eliminació total o parcial del clítoris i dels llavis menors, amb o sense escissió dels llavis majors.

- Infibulació: fer més estreta l'obertura vaginal tallant i recol·locant els llavis majors o menors, amb o sense eliminació del clítoris.

- Altres: demés procediments que lesionen els genitals femenins externs.

Tot realitzat normalment sense anestèsia.

Com a conseqüència, les dones i xiquetes sotmeses a aquesta brutal pràctica, experimenten un dolor molt intens, hemorràgies, sepsis, contrauen tètanus... A llarg plaç experimenten infeccions, quistes, poden quedar estèrils o ser sotmeses a una nova MGF per poder permetre relacions sexuals o el part quan ha sigut anteriorment sellat (Infibulació). També ocasiona la mort i greus traumes psicològics.

La MGF es practica a causa de factors socioculturals i religiosos. Té com a base la creença que motivarà un comportament sexual adequat i la fidelitat en el matrimoni per part de la dona. Considera que redueix la libido i que la dona es resistirà al sexe il·lícit, per por al dolor que li causaria degut a la mutilació que ha sofert.

Per altra banda, les estructures de poder religioses i dels líders comunitaris, contribueixen i fomenten aquesta pràctica. Permeten als circuncidadors i inclús, al personal mèdic, la seua realització, emparant-se en l'excusa de la tradició cultural, en quant és una forma més de violència i sotmetiment de la dona, ja que no es tenen en compte els seus drets humans.

Majoritàriament es porta a terme durant la infància, abans dels 15 anys, encara que també es practica a la dona adulta.

Aproximadament 140 milions de dones han sigut mutilades a Àfrica, Orient Mitjà i alguns països asiàtics, llocs on més es concentra aquesta pràctica. Gàmbia ha prohibit la MGF, encara que podria haver sigut permesa com a pràctica religiosa, tampoc contemplant els drets de les dones.

La MGF demostra una gran desigualtat entre els sexes. Està reconeguda com a una violació greu dels drets humans de dones i xiquetes, dels seus drets a la salut, a la seguretat i integritat física, a no ser sotmeses a tortures i tractaments inhumans, i el dret a la pròpia vida quan aquesta pràctica té com a conseqüència la mort.

Entradas destacadas
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No tags yet.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page